Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камелия Воче: „Човек трябва да бъде себе си независимо къде е“

БНР Новини

Певицата Камелия Воче е добре позната както от сцената с музикалните си изпълнения, така и от малкия екран като телевизионна водеща и като автор на прекрасни кулинарни издания. В последните години джаз изпълнителката се изяви като успешен топкулинар и писател, чиито книги са преведени на няколко езика. „В кухнята с Камелия Воче” – 1 и 2 част, излезе на български, италиански, английски и турски и бе представена в няколко европейски държави. 

Лъчезарна, великолепна и духовита, певицата има 25 години успешна музикална кариера в Италия, у нас и в много страни по света. В младостта тя трябва да избира между женския отбор по волейбол и пеенето. Предпочита музиката и бързо прави пробив на сцената. Участието на Камелия Воче в „Мелодия на годината” и „Златния Орфей” през 1988 г. променя живота й. Следват елитни фестивали в Сочи, Дрезден, в Алма Ата, концертни изяви в Берлин, Дубай, Токио... Снимка

С ритъма на музиката, с уханието на изкусителна гозба, с литературен привкус е интервюто в предаването „Кой кой е“ с очарователната джаз певица Камелия Воче. Музиката й е наслада за душата, пее това, което носи удоволствие. Камелия Воче споделя, че в живота й има от всичко – и сладко, и горчиво, и кисело, и солено. Определя се като щастлив човек и категоричен оптимист. След музикалната сцена Камелия Воче стана популярна и чрез телевизионния ефир като прекрасна водеща. От няколко години виждаме певицата и в ново амплоа - заплени публиката със своето хоби – на писател и кулинар, като направи шеметен пробив с италианска кухня - в Меката на световната кулинария и то в страна, където е модерно всички известни дами – актриси, певици и теливизионни звезди да имат кулинарни изяви и да издават книги.

Камелия Воче по човешки и непринуден начин дава универсална рецептата на своето умение да бъде успешна като певица, писателка и като кулинар – не само на родна почва, но и зад граница. Заредена с много хъс, тя знае какво търси, какво иска да прави, какви са идеалите й. Певицата се шегува, че е мегаломанка, защото е човек, който гони върховете. Стреми се да достигне недостижимото, да докосне най-хубавото. Смята, че има Божията подкрепа - да вземе най-доброто от доброто. Обича да се състезава не с малките, а се стреми да се равнява с най-успешните и да направи най-доброто. Сега на попрището жизнено в средата се чувства по-силна от всякога – миналата година отново се върна към телевизията, но предаването е в Италианска телевизия.Снимка

Импулсивна и пряма жена, искрена с всеки, Камелия Воче е доволна от живота си, независимо от преминатите лабиринти, преодолените проблеми, дългото катерене, за да стигне точката на изкачване. Винаги споделя, че след децата, музиката е най-важното нещо в нейния живот. Еднаква е навсякъде – с хората на улицата, на сцената – човек, който не прави лошо на никой. Не подрежда нещата математически. При нея всичко е любов. Трябва да го обича и да го харесва, да й е хубаво, за да го направи. Иначе не го иска. Разказва и за новата си роля, която изпълва с неимоверно щастие живота й – любовта към първородната й внучка София.

Камелия Воче живее в две държави - приятно й е като се прибира в дома си в Грота Ферата, Италия, където обича спокойствието, атмосферата и начина на живот. Без България също не може – тук й носят наслада дребните неща и емоциите – приятелите, хората, с които е израснала.

Камелия Воче се определя като щастлив човек, изживял сериозни изпитания, но който винаги върви напред с оптимизъм и хъс. Тя е жена – атракция, изпълнена с таланти и с желание да ни изненадва постоянно с някоя от многото си дарби, което можете да усетите в интервюто й по Радио София в „Кой кой е“.

Приятно слушане.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Форум", 26.04.24: Негативни отражения на предсрочните избори върху икономиката

Завършваме поредицата от коментарни предавания с мненията на политолога Христо Панчугов и икономиста Георги Вулджев по актуалните теми: Отношенията в сглобката победиха нежеланието от предсрочни парламентарни избори. Загуба на доверие в някои партии, заради отпадане на гражданското участие в политически процес. Съучастието в..

публикувано на 26.04.24 в 19:10

Д-р Аспарух Илиев: Коклюшът е най-опасен за живота при новородените

Регистрираните случаи от коклюш в страната вече обхващат 21 области. Според здравните власти България вече е в условия на епидемия, но няма извънредна епидемична обстановка - такава, каквато помним преди години. Нека не забравяме, че паниката никога не е била добър съветник. Повече разум и осъзнатост в това, как да предпазим себе си и другите,..

публикувано на 26.04.24 в 17:25
Божидар Лалов (вляво) и Ивайло Симеонов

Коментарите на Божидар Лалов и Ивайло Симеонов

БНР-Радио София продължава "да отглежда" своите коментатори Божидар Лалов и Ивайло Симеонов вече и като тийнейджъри. В края и на този месец те изреждат какво ги е впечатлило. Божидар Лалов малко съжалява за провалената ротация в правителството. Смята, че предсрочните парламентарни избори са ненужни, защото трудно е да се надяваме на много по-различен..

публикувано на 26.04.24 в 16:52

Юрий Вълковски: Читалищата в малките и в големите населени места имат различни функции

Юрий Вълковски е директор на фондация „Народни читалища“, която е създадена през октомври 2023 г. Целта е подкрепа за възраждането на българските читалища. Пред Радио София той заяви, че днес знаем много малко за читалищата у нас. „Читалищата в София са едно, читалищата в малките села са друго, читалищата в средни като големина градове, са..

публикувано на 26.04.24 в 16:19
Може да се събуди активността на тийнейджърите за промяна на средата

Tърсят се млади разбивачи на градски митове, на които им пука къде живеят

Над 15-годишните младежи не са включени достатъчно активно в живота на града , в това да взаимодействат с институциите , за да могат да го променят към по-добро. Независимо от множеството доброволчески акции и по-скоро инцидентни инициативи на общините за тяхното включване в местното самоуправление , това все още не се случва достатъчно..

публикувано на 26.04.24 в 15:58

Седмицата в САЩ: Протести в университети, делото срещу Тръмп, ще забранят ли ТикТок

Про-палестинските протести в университети бяха водеща тема в Съединените щати тази седмица, предаде от Вашингтон Младен Петков. Протести имаше в учебни заведения в градове като Бостън, Ню Йорк, Остин (щата Тексас), Лос Анджелис, столицата Вашингтон. На места полицията арестува демонстранти. Стигна се и до отмяна на церемонии по завършване...

публикувано на 26.04.24 в 15:15

Еврозоната – поредната тема, която разделя експертите и обществото

Преди няколко дни в изданието "Политико" описват целта на България да влезе в еврозоната през 2025 г. като малко вероятна. Според техния анализ целевата дата няма да бъде постигната - заради политическата бъркотия, упоритата инфлация и неубедителната обществена подкрепа, пишат от изданието. Темата за еврото е поредната, която разделя..

публикувано на 26.04.24 в 14:55