Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Вегани искат месоядните да си сменят хранителните навици, защото животните плачат

Снимка: БГНЕС

Вегани и вегетарианци се събраха пред Народното събрание на мирна демонстрация-протест срещу убиването на всички животни, предаде БГНЕС.

Протестиращите искат промяна в законодателството и “да се приравни убийството на всяко едно животно с убийството на хора. Искаме животът на животните да се третира по същия начин, както животът на хората”, това коментира Никола - един от организаторите на протеста.

Според него яденето на животни е въпрос на избор, но не и за животните, които умират. Затова взимаме тяхната страната и искаме да имат фундаментални права като правото на живот. Никола е на мнение, че в момента животните са като роби и срещу тях се извършва геноцид, а те живеят на места, които приличат на концлагери.

Във връзка с това, че веганите и вегетарианците са малцинство сред мнозинството месоядни, а настояват да се променят хранителните навици на мнозинството, Никола заяви, че настоява за това, защото животните плачат и се борят за живота си.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Родителите да работят в детските ясли по 4 часа на ден

Директори на детски заведения в София са предложили на среща със столичния зам.-кмет Дончо Барбалов от тази есен да се дава възможност на родителите да се включват в работата в яслите за по 4 часа на ден . Ако желаещите са много, ще бъде изработен график за редуването им. "Така родителите ще могат отблизо да видят как преминава един ден в..

публикувано на 28.06.22 в 19:02

Установена е нужда от допълнителни контейнери в район "Витоша"

След проверка на място от столичния зам.-кмет по екология – Десислава Билева, бе установена нужда от поставяне на допълнителни жълти контейнери в район "Витоша", съобщават от Столичната община. От началото на годината в района е увеличена кратността на обслужване на жълтите контейнери за разделно събиране на опаковки.  Към момента на местата..

публикувано на 28.06.22 в 17:40
Клисурският манастир „Света Петка“

Ремонт затваря движението към Клисурския манастир "Света Петка"

Ремонтът на пътен участък от общинската пътна мрежа от разклона на пътя кв. Вердикал – село Клисура до Клисурски манастир „Света Петка” започва от днес (28 юни 2022 г.). Това съобщиха от районната администрация.  Пътят е с дължина около 3300 метра. Ще бъдат изградени платна за движение с ширина 3.50 м и двустранни стабилизирани банкети по 1.25 (Габарит..

публикувано на 28.06.22 в 14:55

София е най-близо до жълтата Covid зона

София постепенно навлиза в жълтата зона на картата на двуседмичната заболеваемост от Covid-19 у нас. Това става ясно от данните, публикувани на сайта на Националния център по заразни и паразитни болести. Само през последната седмица в са установени 89 на 100 000 души от столичното население (виж фигурата по-долу). Към 28 юни..

публикувано на 28.06.22 в 12:04

Временно спират водата в части от "Студентски град", "Челопечене" и в.з. Приплат

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по ул. „Ангел Маджаров“, кв. „Челопечене“, на 28 юни 2021 г. се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на живеещите в района на кв. „Челопечене“.  При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури..

публикувано на 28.06.22 в 08:05

Ремонтиран е участъкът между ул. "Борис Руменов" и ул. "Асен Йорданов"

Завърши ремонтът на ул. "Сашо Николов – Сладура" пред новата 175-а детска градина в кв. "Кръстова вада". Пътното платно в участъка между ул. "Борис Руменов" и ул. "Асен Йорданов" е разширено на 6 метра и са обособени нови асфалтови тротоари. Изградена е нова отводнителна система, монтирани са улични оттоци и е поставено ново..

публикувано на 27.06.22 в 17:50

В ж.к. "Срелбище" и "Гоце Делчев" се вдигат излезли от употреба МПС

В район "Триадица", след издадени заповеди от районната администрация, се извършва принудително премествате на излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС), съобщиха от Столичната община. Тези коли отговарят на критериите за ИУМПС, а собствениците им не са ги преместили в гратисния тримесечен срок и затова ще бъдат закарани на..

публикувано на 27.06.22 в 16:45