Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заплатите на кметовете на 32 села в община Кюстендил да бъдат увеличени с до 15%, ще разгледат от ОС

Снимка: Личен архив

Докладна записка с предложение заплатите на кметовете на 32 села в община Кюстендил да бъдат увеличени с до 15% ще бъде разгледана на предстоящото заседание на Общинския съвет. 
Съгласно внесеното предложение, най-ниската кметска заплата ще бъде 497 лева, а най-високата - 710 лева. Таванът ще взимат управниците на най-големите села. Нормативната уредба регламентира възнагражденията на кметовете според броят на жители на населеното място. В случая избраните на местния вот през октомври миналата година кметове на 32 села ще взимат средните нива и стойности, отбеляза председателят на Общинския съвет в Кюстендил Михаела Крумова. Заплатите на около двайсетте наместника на по-малките села, някои от които отговарят за четири-пет селца едновременно, засега няма да се променят.

Тази седмица стана ясно, че трима кметове от община Бобов дол обжалват в съда размера на заплатите си, от 420 до 650 лева, защото, според тях, те са недостатъчни пред вид обема на задълженията и отговорностите им.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.