Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия ще свали санкциите срещу Турция в туризма, обяви Владимир Путин

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия възнамерява да свали ограниченията спрямо Турция в сферата на туризма, реши руският президент Владимир Путин, но за това и правителството в Анкара ще трябва да предприеме допълнителни усилия, свързани със засилването на сигурността за руските туристи, които изберат да пребивават в Турция в контекста на терористичните актове в Истанбул.

След писмото с извинение от страна на турския президент Реджеп Ердоган, решихме да започнем процес на нормализация на отношенията с турските партньори, каза руският президент Владимир Путин по време на заседание на руското правителство, на което го инфомира за хода на проведения днес телефонен разговор с президента на Турция Реджеп Ердоган.

Путин призова правителство на Русия да започне процес на снемане на сакциите и нормализиране на търговско-икономическите отношения с Турция изцяло. Той изказа надежда, че съдебният процес срещу извършителя на убийството на руският пилот във въздуха след свалянето на руския самолет от турските ВВС над Сирия в края на миналата година ще бъде обективен.

Двамата държавни лидери, въпреки натрупаното напрежение през последните 7 месеца помежду им, са постигнали договореност да се срещнат директно и да решат проблемите между Русия и Турция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Турция опроверга информацията, че ще плати компенсации за сваления руски бомбардировач

Турският премиер Бинали Йълдъръм опроверга информациите, че Анкара ще плати компенсации на Москва за сваления руски самолет, съобщи Ройтерс. Според Йълдъръм Турция само се извинява на Русия за инцидента, но няма да изплаща компенсации. Изявлението..

обновено на 28.06.16 в 13:37