Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избягал затворник бе задържан след престрелка с полицията в Силистра

| обновено на 29.06.16 в 19:13
Снимка: БГНЕС

Избягал затворник стреля срещу полицаи и отвлече такси по обед в Силистра. Пострадали няма. По-късно мъжът се предаде сам.

41-годишният Димитър Братанов, по прякор Кокала, е обявен за общонационално издирване на 31 май, след като е избягал от варненския затвор, където е излежавал 4-годишна присъда за отвличане и грабеж. Около 12 ч. на обяд полицейски патрул го забелязал в центъра на Силистра. При опит да бъде спрян и задържан, мъжът извадил пистолет и го насочил в главата на таксиметров шофьор. После се качил в таксито и му наредил да тръгва. Започнало преследване по улиците на Силистра, при което затворникът стрелял по патрулната кола.

Оказало се, че шофьорът на таксито е наскоро пенсиониран бивш полицай. След като разбрал, че няма да се измъкне, беглецът наредил на шофьора да спре. Скочил от таксито и се скрил в най-близката къща. Районът бил отцепен и полицаите започнали преговори  с участието на прокурор от Окръжната прокуратура.

След около час Братанов напуснал укритието си и се предал. У него са намерени два пистолета, с единия от които е стрелял срещу полицаите.

Димитър Братанов е осъждан 10 пъти и е един от извършителите на бомбения атентат срещу бившия окръжен прокурор на Силистра Румен Атанасов.

Срещу затворника е започнало досъдебно производство.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.