Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 5000 лева глоба грози собствениците на шумни заведения в Търговище

От 1000 до 5000 лева глоби ще плащат собствениците на увеселителни заведения в Търговище, които не контролират нивото на музикалните изпълнения и нарушават спокойствието на гражданите. Решението бе взето на днешното заседание на общинския съвет и влиза в сила незабавно, информира кореспондентът ни .

Предложението за рязко увеличаване на санкциите на юридическите лица, които стопанисват заведения и нарушават нощната тишина, бе внесено от кмета доктор Дарин Димитров, който мотивира своето искане така.

Взимайки под внимание зачестилите сигнали за нарушение на обществения ред, чрез използване на музикални уредби или свирене на оркестри в нощните часове  и ниския размер на налаганите санкции предлагам за нарушение на член 2 от Наредбата да бъде предвидено налагане на имуществени санкции на юридическите лица и едноличните търговци.

Увеличението на глобите за нарушаване на обществения ред е продължение на политиката на общината и за строго спазване на работното време на нощните заведения и осигуряване на спокойствието на гражданите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.