Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Търговище отпуска близо 50 000 лв. за извършване на ремонти в малките населените места

Снимка: БГНЕС

Близо 50 хиляди лева ще бъдат отпуснати от бюджета на Община Търговище за благоустрояване и извършване на ремонти в малките населените места.

Средствата ще се използват за ремонт на чешми и тротоари, инфраструктура в селските паркове, боядисване на бордюри. Планирани са и ремонтни дейности на сгради на кметства, пенсионерски и селски клубове. В село Маково ще бъде направен ремонт на чакалнята за пътуващите ученици, а в Пресяк ще се ремонтира отводнителен канал по главната улица и моста. В Пробуда планират кърпежи на асфалта на главната улица и изграждане на детска площадка. Кметът на Алваново пък е поискал средства за ремонт на чешма и дренаж на подпочвени води в центъра на селото. От квартал Въбел са направили заявка за средства за купуване на камери за видеонаблюдение на детската площадка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.