Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За първи път от няколко десетилетия насам се издава туристически пътеводител за Търговище

Снимка: Радио Шумен

За първи път от няколко десетилетия насам Търговище ще има туристически пътеводител. Негов автор е археологът професор Николай Овчаров.

С издаването на новия пътеводител се цели да бъдат улеснени туристите, посещаващи културно-историческите забележителности в региона, както и общината да бъде представена на представителните туристически борси в страната и чужбина, уточни професор Овчаров:

Реално погледнато Търговище от 60-те години насам няма пътеводител. Има по отделни теми, но цялостен пътеводител няма. Така, че аз завърших книжката  пътеводител, която се нарича "Търговище - бисерът на българския Североизток“, където е засегната цялата история от най-ранните разкопки, до историята на Ески Джумая от по-ново време. Този пътеводител ще бъде преведен на английски и ще представи Търговище при посещението на господин кмета Дарин Димитров през септември в Китай.

Очаква се до края на месеца първият тираж от туристическия пътеводител да бъде на разположение на екскурзоводите от Туристическия информационен център и Регионалния исторически музей.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.