Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В НП "Рила" назначават допълнително наблюдатели в сезона на пожарите

Снимка: БГНЕС

В Национален парк „ Рила“ назначават допълнително наблюдатели,  които ще подпомагат дейността за превенция на пожарите. От Парковата дирекция в Благоевград оповестиха оперативния план за летния сезон.

Създадени са 12 противопожарни депа, които са напълно оборудвани с необходимата техника за реакция при кризисни ситуации.

С цел по-добра координация и навременно оповестяване при възникване на пожар, на територията на Националния парк и резерват „Риломанастирска гора“ са изготвени схеми за навременно оповестяване и реакция на всички отговорни институции и лица.

Дирекция „Национален парк Рила“ е сключила 12 договора с организации, граничещи със защитената територия за съвместни дейности при гасене на пожари.

Като превантивна мярка парковите служители по охранителни участъци съставят предупредителни протоколи и провеждат инструктаж с подписване на декларации за пожаробезопасност на всички посетители, както и на собствениците на обекти в района.

Строго определени са местата в парковата зона, в които може да се пали огън, поставени са табели с противопожарно съдържание, като през целия сезон ще се  разпространят листовки с полезна информация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.