Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

От 15 до 17 юли

За трета година София е домакин на Mеждународно състезание по дебати

Дебатите много бързо успяват да те завладеят изцяло. Те изграждат много умения. Развиват критическото мислене, позволяват да се научиш да се изразяваш по-ясно и развиват самочувствието за говорене пред публика. Неща, които биха били полезни на всеки. Те помагат за изграждането на една активна гражданска позиция, затова е нужно да се популяризират и да станат достъпни за всеки един млад човек.

За това спомага ежегодното Международно състезание по дебати - Sofia open, на което, нашата столица ще бъде домакин от 15 до 17 юли.

Повече за него за Радио София разказва Катерина Попова, председател на Асоциация Дебати София в репортажа на Александра Илиева.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изборният ден протича без нарушения в 15-о СУ в “Надежда“ 2

Изборният ден протича без нарушения в 15-о СУ в “Надежда“ 2, съобщи репортерът на Радио София Яна Спиридонова. „Един от членовете на СИК ми сподели, че младите хора гласуват предимно с хартиена бюлетина. Изненадващо е може би, защото сме очаквали точно обратното да бъде, но важното е да се гласува, няма значение по какъв начин“, каза Яна..

публикувано на 02.04.23 в 13:09

Ниска избирателна активност в столичния район “Надежда“

Ниска е избирателната активност в столичния район „Надежда“, съобщи репортерът на Радио София Божидар Янев. Той добави, че е изравнен начина на гласуване – с машина и с хартиена бюлетина. „Прави впечатление, че в 16-о училище много родители с малки деца идват, за да им покажат, че това е важно. В някои от секциите обаче има само по около 70..

публикувано на 02.04.23 в 12:42

7% е избирателната активност в община Самоков към 11.00 часа

Спокойно протича изборният ден в Самоков, съобщи за Радио София секретарят на общината Ангелина Вангелова. Разкрити са общо 66 избирателни секции, една от които е подвижна. „Към момента са гласували малко над 2300 души, което представлява избирателна активност около 7%. Няма изненади – нито са по-малко, нито повече. Към 11.00 часа това е..

публикувано на 02.04.23 в 12:01
снимката е илюстративна

3 избирателни секции са разкрити в ОУ № 200 "Отец Паисий“ в с. Лозен

3 избирателни секции са разкрити в основно училище № 200 „Отец Паисий“, в най-голямото българско село – Лозен, съобщи репортерът на Радио София Ана Попова. „По две урни има във всяка секция - една за машинното гласуване и една за гласуващите с хартиени бюлетини. По наблюдение на Цвета Деянова, която е председател на 13-а секция, до момента..

публикувано на 02.04.23 в 11:38

3,6% е избирателната активност в страната към 09.00 часа

3,6% е избирателната активност в страната към 09.00 часа, съобщи за Радио София Яница Петкова от  "Галъп интернешънъл болкан", партньор на БНР в изборния ден.  „Тя съвпада с тази, която сме регистрирали на изборите през октомври миналата година. Ниска е на този етап избирателната активност. Възползвам да се да призова българите да излязат..

публикувано на 02.04.23 в 11:19
снимката е илюстративна

Ниска избирателна активност на българите в Берлин към 10.00 часа

Изключително ниска е избирателната активност на българите, които гласуват в изборна секция Берлин 1. Това каза пред Радио София председателят на секцията Катя Костова. „По принцип са възможни изненади. Според мен, обаче малко очаквани. От опит мога да кажа, че толкова ниска избирателна активност до този момент, във всичките над 15..

публикувано на 02.04.23 в 10:36

11 избирателни секции са разкрити в 5-о ОУ в кв. “Павлово“

Спокойно, навреме и без проблеми започна изборният ден в София. В ранните часове на деня избирателната активност е ниска, но това е нормално споделиха членове на СИК. На входа на училищата гражданите, които носят раница или багаж, се проверяват за взривни вещества, както и по-съмнителни лица, информира служител на криминална полиция. В 5-о ОУ..

публикувано на 02.04.23 в 10:16