Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Москва се притеснява от случващото се в Армения и Казахстан

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изрази притесненията на Русия от ставащото в Армения и Казахстан през последните часове. Той обяви, че въпреки случващото се в Алмати и Ереван, руските граници добре са осигурени и надеждно се пазят. Песков коментира, че Русия наблюдава със загриженост и анализира внимателно ставащото в Армения и Казахстан. В същото време той отбеляза, че няма знак на равенство между ставащото в двете бивши съветски републики и че всеки от процесите трябва да бъде разглеждан в индивидуален план.

Според говорителя на Кремъл в Армения сме свидетели на силов опит за държавен преврат с човешки жертви, а в случая с Казахстан, става дума за криминален акт.

В Армения заложническата криза продължава, въпреки че тази сутрин беше освободен един от заложниците, но все още високопоставен ръководител на полицията от Ереван остава сред заложниците.

В Казахстан е в ход антитерористична операция, чиято цел е неутрализирането на въоръжена група, която по-рано днес застреля трима полицаи и един цивилен в Алмати. Централната гара в града беше отцепена заради сигнал за взривно устройство. В същото време равнището на бойната готовност на армията в Казахстан беше повишено. Властите затвориха оръжейните магазини, за да не тръгнат да се въоръжават и други агресивно настроени граждани на Казахстан.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Трима полицаи загинаха при стрелба в казахстанския град Алмати

Трима полицаи и цивилен гражданин са загинали при стрелба в казахстанския град Алмати, съобщи агенция Новости, като се позова на източници от силите за сигурност. Други пет служители на реда са в критично състояние. Неуточнен брой въоръжени мъже..

обновено на 18.07.16 в 10:23