Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потушен е пожар край главния път Е-79 при Благоевград

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сухи треви са се запалили до главен път Е-79 край Благоевград. Огънят вече е потушен. Той е горял на площ около 15 декара. 

Огнеборци гасят пожар и в землището на благоевградското село Дъбрава. Два противопожарни екипа са на място.  Разпространението на огъня е спряно до лозовите масиви на селото.  Причините и за двата пожара са в процес на изясняване. Не се изключва версията за умишлен палеж.

В Търговище за три дни са регистрирани десет пожара. Повечето са предизвикани от небрежност при запалване на открит огън. Пожар в къща в село Медовина е унищожил мебели и бяла техника. Изгасени са и два пожара в сухи треви, причинени от небрежност при боравене с открит огън в землището на село Кардам, където е предотвратено запалването на 50 декара черешова градина. Сравнително с по-малки щети са пожарите възникнали  в двор на къща в село Пробуда, в южния парк в  Попово и  в землището на село Халваджийско, община Антоново.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.