Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Утре става ясна кандидатпрезидентската двойка на Реформаторския блок

Снимка: БГНЕС

Първите официално внесени имена за обща двойка за кандидат за президент и за вицепрезидент на Реформаторския блок ще бъдат обявени утре. Това ще стане на Изпълнителния съвет на Блока, заяви Найден Зеленогорски, според когото всички имена, коментирани до момента, са "спекулации".

Найден Зеленогорски каза в Плевен, че що се отнася до неговото участие в президентските избори, той самият категорично настоява да не бъде издигнат партиен лидер или силна политическа фигура:

В този смисъл това поставя и мен в изключение от това правило. За мен и за нас от "Движение България на гражданите" по-добре е да бъде издигната силна гражданска фигура, може би интелектуалец със силна гражданска позиция, човек, който да разшири и да създаде нова периферия на Реформаторския блок. Ние знаем какъв е потенциалът на Блока, ние ще разчитаме на своите твърди избиратели, но ние бихме искали да разширим подкрепата си. Разширяването на подкрепата става през граждански кандидатури, тоест почти всички партии в Блока са изразили желание това да бъдат граждански кандидатури и да бъдат подкрепени от партиите от Блока.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.