Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват за незаконно къмпингуване в местността Корал

| обновено на 21.07.16 в 17:46
2
Снимка: Даниела Костадинова


Служители на Община Царево, полицаи и екипи от още пет държавни институции извършват проверка за незаконно къмпингуване в местността Корал. Десетки палатки, каравани и дървени бунгала са разположени на плажната ивица и в близката гора. В района са осигурени ток и вода, а междувременно частната фирма собственик на терена твърди в декларация до общината, че мястото не се използва. 

Първите проверени обекти се намираха на частния терен на испанската компания "Ибердрола Инмобилиария". Палатки имаше разположени и на плажа, директно върху пясъчните дюни.
Не само че ще наложим санкции, но ще искаме и прокурорска проверка за незаконна дейност, каза кметът на Царево Георги Лапчев:
Някой събира пари от тези хора. За пореден път чуваме репликата "Ние си платихме на Васил". Кой е този Васил, има ли платежни документи, с които той се отчита. Полицията трябва да го разследва този случай и да проверим кой си е позволил да излъже общината в своята данъчна декларация за това, че няма да ползва един имот.
Още по темата можете да чуете в репортажа на Д.Костадинова за предаването "Нещо повече".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия