Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината в Дупница прехвърля партидите за ток на общински обекти към частен доставчик

Снимка: Архив
Общината в Дупница започва прехвърляне на партидите за електроенергия на общински обекти към алтернативен доставчик, избран след конкурс по обществена поръчка в края на юни, съобщиха от администрацията. Това ще намали с около 20% сметките за ток на местната власт.

Общината ще започне да генерира икономия на средства, до 130 хиляди лева годишно, след като прехвърли всичките си партиди за ток към алтернативния доставчик - частно  търговско дружество. Доставката на такъв ток ще бъде за обектите, за които се плаща от местните приходи - за цялото улично осветление в града, за осветлението и съоръженията в парковете, паркингите, както и всички сгради общинска собственост, каза заместник-кметът по финансите Олга Стоянова.

Договорът с фирмата, спечелила обществената поръчка, е за 12 месеца. Избраното между пет кандидати дружество предложи най-ниска цена за един мегаватчас - 68.45 лева без ДДС.

Досега общината плащала средно 109 лева за мегаватчас без ДДС.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.