Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Бургас задържа 40 мигранти и двама каналджии, пътували в два джипа

40 мигранти и двама български шофьори са задържани от полицейски служители на изхода на Бургас в посока София. В групата има мъже, жени и деца - каза говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева:

Своевременно служители на Пето районно управление Бургас спрели за проверка два джипа със софийска регистрация, управлявани от 27-годишен бургазлия в комплекс "Славейков" и 30-годишен бургазлия от комплекс "Меден рудник". От двата свтоможбила са изведени общо 40 нелегално преминали мъже, жени и деца, самоопределили се като граждани на Ирак. Двамата български граждани, както и мигрантите, са задържани за срок от 24 часа.

Спрямо бургазлиите са образувани бързи полицейски производства за каналджийство по член 281 от НК, а нелегално преминалите, след като приключат действията на служителите от отдел "Миграция" към областната дирекция, ще бъдат настанени в специализиран център.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.