Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятната серия „Най-доброто от „Аларма Пънк Джаз“ продължава

БНР Новини
The Necks в Първо студио на БНР.
Снимка: Анелия Моравска (Metal Hangar 18)

И тази седмица – традиционно, по августовски – „Аларма“ ще ви срещне с някои от най-интересните световни групи и музиканти, свирили в рамките на радио фестивала „Аларма Пънк Джаз“ през последните 12 месеца. Ще слушате цели концерти, някои от които дори за първи път, тъй като поради провеждането им през уикендите не са звучали пряко е ефира на програма „Христо Ботев“, както и избрани фрагменти от интервюта с участниците.
Началният час е обичайният за „Аларма“ – 21.30 часа, а програмата за седмицата е, както следва:
15 август, понеделник – концерт на австралийското авангардно ембиънт-джаз трио The Necks от Първо студио от ноември 2015 г. – магия в два близо 50-минутни хипнотични сета, която неустно ще прелее и в следващото предаване по програма „Христо Ботев“ – „Спонтанни инвенции“.
16 август, вторник – концерт на квартета Rubatong от Амстердам от април 2016 г. с участието на един от най-важните български перкусионисти на съвременната класическа сцена Татяна Колева (за първи път пред българска публика в ролята на рокаджийка). Концертът се излъчва за първи път по БНР, а в предаването е включено и интервю с един от основателите на квартета – Люк Екс.
17 август, сряда – концерт на други едни големи австралийци, само че този път не от Сидни, а от Мелбърн – Хюго Рейс & The True Spirit  – запис от октомври 2015 г. от клуб *Mixtape 5*. От този концерт, организиран от „Аларма“, започна и първото им европейско турне от няколко години насам.
18 август, четвъртък – концерт на френския човек-оркестър Джереми Малис, познат повече като King Automatic, от октомври 2015 г. от Чешкия център – излъчва се за първи път по БНР и е с множество бисове…
19 август, петък – концерт на нойз-кънтри-фрийк-джаз дуото Юджийн Чадборн & Шрьодер (САЩ / Германия) от „Би Боп Кафе“ (Пловдив) – излъчва се за първи път по БНР.
В предаванията, разбира се, даваме информация и за предстоящия 16-и сезон на „Аларма Пънк Джаз“, така че… не пропускайте!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.