Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаи от Благоевград, Петрич и Сандански откриха големи количества кокаин и марихуана

Снимка: БГНЕС

Големи количества кокаин и марихуана откриха полицаи от Благоевград, Петрич и Сандански при специализирани акции за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества.

Полицаите са задържали двама мъже в момент на сделка с кокаин и марихуана. При последвалия обиск в жилище, обитавано от търговеца на дрога, са открити и иззети над 2 килограма кокаин и електронна везна за оразмеряване и дозиране на наркотици. Двамата мъже са задържани в следствения арест за 24 часа. Прокуратурата, под чийто надзор е проведена акцията, е образувала досъдебно производство.

В землището на село Генерал Тодоров петрички полицаи са разкрили нива със зелени растения в обеззалесен държавен горски участък, чието общо тегло е 531 килограма, както и чувал с над 2 килограма сухи съцветия, които при направения полеви тест са реагирали на канабис.

В района на резерват "Тисата" край Кресна са иззети 32 броя тревисти растения с общо тегло 145 килограма, които също са дали положителна проба за канабис. Към момента не са открити лицата, отглеждащи наркотика. 

Август и септември са месеците, в които се прибира реколтата от лекия наркотик, тъй като съцветията на канабиса добиват пълна зрялост.  Напоследък за засяване и отглеждане на марихуана се използват терени, които са от държавния горски фонд, за да се избегне персоналната отговорност. Затова от няколко години специализирани екипи на МВР наблюдават тези райони от въздуха и чрез спътникови снимки. Целта на полицията е растенията да бъдат унищожени още като зелена маса, както и да пресече пътят на дрогата към пазара.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.