Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново обезопасяване във въжения парк край Благоевград след инцидент с дете

Снимка: Кети Тренчева

Нова система, която ще гарантира сигурността на децата при ползването на въжения парк край Благоевград, ще бъде монтирана в атракционното съоръжение, където в началото на юли седемгодишно дете падна и се нарани тежко.

След инцидента с момиченцето комисия от експерти направи анализ на риска във въжения парк „Коколандия“ и макар че не бяха открити пропуски на инструкторите или проблеми в самото съоръжение, общината е взела решение за подмяна на карабинерите, с които децата се обезопасяват, каза  Кирил Манов, главен инспектор по обществения ред и сигурността:

Не, че самата система не е надеждна. Вярно, от малко по-стар тип е и от тази гледна точка взехме решение да направим системата наистина да бъде такава, каквато трябва да бъде.

Досега самите малчугани преместваха в последователност двата карабинера, преминавайки от една в друга въжена композиция. Новата система изключва намесата на децата по отношение на обезопасяването.

Седемгодишното момиченце, което на първи юли падна от двуметрова височина и тежко нарани главата си, вече се е възстановило напълно, казаха от общината и уточниха, че прокуратурата е прекратила досъдебното производство без обвинение към персонала на въжения парк. Новата система за сигурност ще бъде монтирана до средата на месец септември и ще струва около 15 хиляди лева. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.