Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорът на полицията в Благоевград отстранен заради превишени полицейски правомощия

Росен Танушев

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова поиска и прие оставката на директора на Областната дирекция в Благоевград старши комисар Росен Танушев. Поводът е „превишаване на полицейски правомощия и непремерени действия по отношение на граждани“. 

По информация на наши източници от полицията, пожелали анонимност, причината за отстраняването на Росен Танушев е липсата на адекватна и навременна реакция след разпространен от местна информационна агенция скандален видеоклип. В него, по време на кукерски събор, в село Черниче, община Симитли, собственик на голяма строителна  фирма, във видимо нетрезво състояние, изрича обидни думи по отношение на премиера Бойко Борисов.

Строителният предприемач е подал официално оплакване в полицията, в което твърди, че от доста време е подложен на системен рекет от собственика и главен редактор на информационния сайт, както и че е недопустим пропуск на служителите на полицията, охранявали мероприятието, да позволят нерегламентирано видеозаснемане, извън  официалната част на събитието.

Вчера главният редактор на сайта Иван Хамбарджийски е бил задържан в полицията и след шест часа престой в ареста е бил освободен.

Освен поисканата и депозирана оставка на областния директор на МВР Росен Танушев, в дирекцията е разпоредена проверка, която да изясни, в детайли, предприетите от служителите действия.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.