Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Путин и Барак Обама ще разговарят в кулоарите на Г-20

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Постигнато беше съгласие лидерите на САЩ и Русия Барак Обама и Владимир Путин да се видят по време на форума на Г-20, който се провежда в китайския град Ханчжоу. Новината беше потвърдена от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков. Двамата президенти са се видяли и са се договорили да проведат среща допълнително в кулоарите на форума, уточни още Песков.

По-рано днес, по време на общата пресконференция на президента на Съединените щати Барак Обама и премиера на Великобритания Тереза Мей, президентът Обама заяви, че между Москва и Вашингтон имат сериозни различия по темата Сирия и воюващите страни в конфликта. Според Обама ще бъде много трудно да се постигне напредък по решаването на конфликта, ако Русия не се съгласи на отстъпки.

Сирийският конфликт може да бъде разрешен само с политически средства, заяви руският президент Владимир Путин на среща с държавните лидери на БРКС - Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка. Световният тероризъм може да бъде преборен успешно само със съвместните усилия на всички заинтересовани държави, посочи още Путин на разговорите в китайския град Ханчжоу.

Сред любопитните новини, идващи от срещата на върха на Г-20, интерес предизвика реакцията на китайския президент Си Цзинпин, който се зарадва на подаръка донесен му от Владимир Путин – кутия руски сладолед.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Русия и Турция потвърдиха решението си за нормализиране на двустранните отношения

Срещата на Г-20 в китайския град Ханчжоу започна с обща фотография, която даде основание за първите коментари в медиите кой държавен лидер до кого е застанал и какви са отношенията между съоветните държави. Руските електронни медии отбелязват, че..

обновено на 04.09.16 в 18:10

Обама: Различията между САЩ и Русия по начина за умиротворяване на Сирия остават сериозни

Различията между САЩ и Русия по начина за умиротворяване на Сирия остават сериозни, заяви американският президент Барак Обама . Той каза това пред репортери в китайския град Ханчжоу, където пристигна за срещата на Г-20.  Там е и руският му колега..

публикувано на 04.09.16 в 08:37

Путин: Крим завинаги се върна в състава на Русия и въпросът исторически е закрит

Крим завинаги се върна в състава на Русия и въпросът исторически е закрит. Това заяви руският президент Владимир Путин на Далекоизточния икономически форум във Владивосток, предаде ТАСС: Народът на Крим взе решение и гласува. Въпросът е..

публикувано на 03.09.16 в 09:50