Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има сближение между Русия и САЩ по темата Сирия, отбеляза Владимир Путин

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Между Русия и Съединените щати има определено сближаване по темата Сирия, каза руският президент Владимир Путин в края на форума на Г-20 в Китай. Както отбеляза руският държавен глава, Съединените щати са основен партньор на Русия в сферата на сигурността. Той отбеляза още пред акредитираните руски журналисти на форума на Г-20, че между Русия и Съединените щати има определено сближаване на позициите, свързани с урегулирането на сирийската криза.

Не можем да бъде уверени в никой, че целите му са 100% окончателни и ясни, но подържаме диалог по темата Сирия с турските и американските ни партньори, каза президентът Путин.

Според него Москва е готова да възстанови отношенията си с Вашингтон. Сегашното им състояние е ненормално, каза още руският президент и заяви, че страната му е готова да възстанови в пълния формат отношенията си със Съединените щати.

На форума в Хуанчжоу Владимир Путин, заяви че Москва подкрепя Пекин по спора за Южнокитайско море.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.