Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военновъздушните сили на Турция унищожиха около 100 цели на "Ислямска държава" в Сирия

Снимка: ЕПА/БГНЕС
В рамките на операция "Ефратски щит" военновъздушните сили на Турция унищожиха през последните 24 часа 99 цели на терористичната групировка "Ислямска държава" и четири обекта на сирийската кюрдска Партия на демократичния съюз и отряди на Кюрдската работническа партия в Северна Сирия, съобщи ТАСС, позававайки се на Анадолската агенция.

В боевете са загинали шестима и са ранени 18 бойци на Сирийската свободна армия. Досега отряди на Сирийската свободна армия са осигурили пълен контрол върху населените места Ташлъюк, Тел ел Хава и Салва в района на сирийския Ал Раи, където продължава разминирането на територии, отбелязва агенцията.
От 24 август Турция без съгласуване с Дамаск провежда заедно с опозиционната Свобоодна сирийска армия операцията "Ефратски щит". Цел на операцията е изчистването на граничните с Турция северни райони на Сирия от "Ислямска държава".

Кюрдската работническа партия /ПКК/ и Партията на демократичния съюз се смятат в Турция за терористични организации. Турските власти неведнъж са обвинявали САЩ и други западни страни, че подкрепят въоръжените формирования на сирийските кюрди, които участват в бойните действия в Сирия против ИД.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.