Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зала 1 на НДК отваря врати за "Осмото чудо"

Снимка: Ансамбъл "Българе"

Националният фолклорен ансамбъл "Българе" ще представи за втори път в Зала 1 на НДК своя четвърти авторски проект "Осмото чудо". Спектакълът е от 20.00 ч. днес.

"Осмото чудо" е уникално пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор чрез комбинация от филм и динамичните български народни танци и песни. Водач в това пътешествие е един верен приятел на България отпреди близо век - ирландският журналист Джеймс Баучер, великолепно изигран от холивудския актьор Бен Крос.

"Осмото чудо" беше представен вече в Челопеч, Бургас, Карлово, Хасково, Добрич, Пловдив, Шумен и Кърджали. Следващото гостуване е във Варна на 22 ноември на сцената на Двореца на културата и спорта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

"Осмото чудо" на "Българе" - авангардна симбиоза между няколко жанра

Директорът на ансамбъл „Българе“ Христо Димитров заяви в предаването "Ритъмът на столицата", че в многобройните си срещи е усетил, че хората приемат ансамбъла като един от съвременните будители. Димитров сподели, че черпи вдъхновение за работата си от..

публикувано на 01.11.16 в 16:16
ВИЖТЕ ОЩЕ

АПИ: Движението на детелината на бул. "България" не може да бъде пуснато

Движението на детелината на бул. "България" в столицата не може да бъде пуснато, докато не се осигури безопасното преминаване, съобщиха от Агенция Пътна Инфраструктура. Причината е, че АПИ не може да съгласува предложената от Столичната община..

публикувано на 18.10.24 в 19:33

СДВР е готова за столичното футболно дерби в събота

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата преди, по време и след провеждането на футболната среща от между отборите на ПФК "Левски" и ПФК "ЦСКА-София" , която ще се проведе на 19 октомври от 15:45..

публикувано на 18.10.24 в 16:36

Обвиниха в умишлено причиняване на смърт непълнолетния младеж, пребил до смърт жена в Перник

В умишлено причиняване на смърт е обвинен 17-годишният младеж, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, съобщиха от прокуратурата. Тежкото престъпление беше извършено на 29 юли т.г., когато 56-годишната жена бе нападната и жестоко..

публикувано на 18.10.24 в 12:47

Изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции в ЦИК

В 17.00 часа днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват exit-poll проучвания в изборния ден, съобщават от Централната избирателна комисия (ЦИК). Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден..

публикувано на 18.10.24 в 12:17

"Градината на донорите" зад НДК се обогати с 16 рози

Цветя в памет на донорите на органи бяха засадени в "Градината на донорите" зад НДК. "Розите са шестнайсет в памет на шестнайсетимата донори на органи в периода октомври 2023-2024 г.", каза д-р Евелина Цветкова, директор на дирекцията „Управление и..

публикувано на 18.10.24 в 09:50

Отвориха за движение кръстовището на бул. “Черни връх“ и бул. “Тодор Каблешков"

Отвориха за движение кръстовището на бул. “Черни връх“ и “Тодор Каблешков". Ремонтите в района предизвикаха засилен трафик, задръствания и недоволството на шофьорите в София. Работата по изграждането на бул. “Тодор Каблешков“ продължава в участъка..

публикувано на 18.10.24 в 08:48
Снимки: Делян Георгиев

Цитати и графити приятно изненадват пешеходци в подлез на ж.к. "Изток"

Подлезът на спирка ж.к. "Изток" е напълно преобразен - пребоядисан и изрисуван, установиха жители и пешеходци в столицата. Стенописите са под надслов “Change over Challenge”. След предварително обсъждане с три отделни фокус групи – студенти, доброволци..

публикувано на 17.10.24 в 13:10