Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Думата посреща с аплодисменти новината за победата на Доналд Тръмп

Президентът Владимир Путин честити победата на Доналд Тръмп, изпращайки му поздравителна телеграма. В нея той изразява надеждата си, че ще се преодолее кризата в руско-американските отношения.

Депутатите от Думата посрещнаха с аплодисменти новината за победата на Доналд Тръмп. Лидерът на парламентарната формация "Справедлива Русия" Сергей Миронов заяви, че разчита, че с идването на власт на Доналд Тръмп в Белия дом руско-американските отношения ще се подобрят и ще се отвори нова страница в тях. Това е изборът на американците и Русия ще работи с този президент, който бъде избран. Той обаче си отвори вратичка, че едно нещо е, когато се води предизборна битка, а съвсем друго, когато бъде избран за президент някой от претендентите, припомняйки, че Доналд Тръмп няма лична неприязън към Владимир Путин.

Сенаторът от Горната камара на Руския парламент и ръководител на Комитета по международните въпроси Константин Казачов коментира в своята страница във Фейсбук, че победата на Доналд Тръмп дава нова надежда за подобряването на руско-американските отношения. Той сравни победата на Тръмп с тази на Обама от преди 8 години, казвайки, че и днес е отворен такъв прозорец, откриващ нови надежди пред руско-американските отношения.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.