Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

СТАНДАРТ пише за скандал с три нови лагера за бежанци. Вестникът цитира твърдението на новоизбрания вицепрезидент Илияна Йотова, че кабинетът "Борисов" обещал на Брюксел да ги разкрие срещу 160 милиона евро, както и опровержението от ГЕРБ.

Според ДУМА властта се е "оплела в обяснения" след разкритията на Йотова.

Темата е водеща и за ТРУД, който цитира съобщението на Европейската комисия, че са предоставени близо 19 милиона евро за разкриване на кризисни центрове от отворен тип у нас.

Службите нащрек заради аларма за атентат от Европол, това е водещото заглавие на МОНИТОР. Под него вестникът помества уточнение от ДАНС, че до момента не са имали информации, касаещи конкретна заплаха за конкретно място и ден.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова успя да забърка каша с коментарите си за евентуален терористичен акт у нас, твърди вестник СЕГА. Бъчварова първо заяви, че такава информация е получена от службите и заподозрените са установени. Няколко часа по-късно се опроверга сама, като каза, че са разкрити авторите на "манипулативни твърдения" за заплаха към България в социалните мрежи, отбелязва вестникът.

Реформаторският блок ще се опита да сформира правителство без участието на партийни лидери, ако бъде избран от президента Росен Плевнелиев да реализира третия мандат, съобщава 24 ЧАСА, като се позовава на лидера на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева. Почти сигурно като потенциален премиер ще бъде издигнат човек от гражданската квота в Блока, който събере две трети от гласовете на парламентарната група. Такъв може да бъде Мартин Димитров или Трайчо Трайков, твърдят източниците на 24 ЧАСА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.