Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Най-големият съд у нас - Софийският районен, излиза на протест утре заради отказа на Висшия съдебен съвет да реши дългогодишните проблеми на институцията, пише СЕГА. Повод за недоволството на съдиите е поредната проверка на съвета за забавени дела и отказът му да отпусне допълнителни щатни бройки за администрацията, както и да увеличи заплатите. Според Съюза на съдиите с проверката, назначена в началото на седмицата, се действа силово срещу неудобни магистрати.
„Пари за медицински застраховки, маскирани като дарения, се събират от родители на ученици. В същото време училищата вземат процент от средствата по сключените полици под формата на дарение“, твърди МОНИТОР. От Министерството на образованието и науката бяха категорични, че медицинските застраховки имат само препоръчителен характер, но в едно от големите столични школа тази услуга е представена като задължителна, допълва вестникът.
„Хиляда лева глоба ще отнасят джигитите, които карат бясно в града“, пише 24 ЧАСА, цитирайки готвените промени в Закона за движение по пътищата.  Тези, които превишат допустимата скорост с над 50 километра в час, ще плащат минимум 700 лева, ако нарушението е извършено в населено място, и още 50 лева за всяко следващо превишаване с 5 километра в час.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.