Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички хранителни продукти, дарени на пострадалите от Хитрино, се проверяват

Снимка: БГНЕС

Всички хранителни продукти, които са дарени на пострадалите от Хитрино, се проверяват от Областната дирекция по безопасност на храните в Шумен. Това съобщи д-р Галина Иванова:

Храните, които пристигат в склад на БЧК, намиращ се в село Кочово, се проверяват от инспектор при всяка доставка. Своевременно е регистриран и склад на територията на село Венец. Освен това е осигурена и хладилна камера за храни, които изискват температурно съхраненине. Тя ще бъде контролирана при всяка доставка, за да се изясни проследимостта на тези продукти, които влизат и излизат. Същевременно проверихме и ресторанта в община Шумен, където се подготвя храната за хората, настанени в кризисния център.

До момента няма данни за умрели животни в Хитрино. 117 животни са изведени от ферма в селото и са преместени в село Тимарево.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.