Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Ритъмът на столицата" днес очаквайте

Слушайте от 14 до 17 часа

БТПП  представи проучване на бизнес климата - "Европейски икономически преглед" 2017

Нови разкрития, свързани с нарушения в строителството в район "Младост" представиха кметът на района Десислава Иванчева, зам-кметът арх. Иван Лапатов и общинският съветник Войслав Тодоров.

Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с родителите на първото бебе, родено по програмата на Столичната община за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от ин витро процедури с донорски яйцеклетки.

Столична библиотека за трета поредна година организира церемонията по връчване на Годишните награди на библиотеката.

Инициативата "Своге - Столица на екстремните спортове и приключенския туризъм" беше представена днес в София.

Гергана Гайдарова ще ни запознае с Иновативни методи за ограничаване на вредите от химиотерапията, представени от доц. д-р Влади Манев - носител на приза „Изобретател на 2016 година”.

Чревна хидротерапия - иновативната американска технология работи вече и в България.

В 16:30 ч. е рубриката "Незабравимите". След това Катя Василева ще ни припомни културния афиш.  Лили Големинова избира музиката, водещ е Лилия Герчева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

5 медала за българските ученици от Международната олимпиада по физика в Иран

5 медала спечелиха най-добрите български ученици по физика на 54-тата Международна олимпиада в Иран, която се проведе от 21 до 29 юли 2024 г. Те завоюваха 1 сребърен и 4 бронзови медала, сред най-добрите 198 ученици от 46 държави. Сребърният медал спечели Баян Гечев (12 клас, СМГ). Бронзовите отличия са за Георги Костадинов (12 клас, ППМГ Бургас),..

публикувано на 31.07.24 в 17:25

Социалните придобивки като възможност за привличане на кадри

Ваучерите за храна са едни от най-популярните социални придобивки, които компаниите предлагат. Има предложение от 1 януари 2025 г. максималният им размер да бъде увеличен на 300 лева, каза пред Радио София Георги Първанов - експерт по човешки ресурси, член на УС на Българската асоциация за управление на хора и на Българската конфедерация по..

публикувано на 31.07.24 в 15:21
Александър Караколев и Кристина Верославова

Световноизвестният институт "Лий Страсбърг" обучава в България

Хора, които са се посветили на благородната актьорска професия, имаха възможност да се обучават във второто издание на 2-седмичния уъркшоп на Института по актьорско майсторство "Лий Страсбърг" . Курсът се проведе в София между 15 и 28 юли, а 16-те участници имаха възможност да работят лично с Дейвид Лий Страсбърг, син на легендарния Лий..

публикувано на 31.07.24 в 14:50
Снимката е илюстративна

НС забрани продажбата на "вейпове" на лица под 18 години

Единодушно НС одобри на първо четене забрана за употреба, продажба и предлагане на хора под 18 години на бездимни и нагреваеми тютюневи изделия, както и на безникотинови изделия Това са така наречените вейпове. Като първа стъпка към по-мащабно ограничение определи тези промени един от техните вносители - Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС. Той..

публикувано на 31.07.24 в 14:06

Ева Кулева: В една връзка химия без съвместимост е рецепта за страдания

"Дванадесет стъпки към успешна връзка" е коучинг програма  насочена към хора, които търсят подходящия партньор в живота, или вече имат такъв, с когото желаят да укрепят своите взаимоотношения.  Автор на това полезно ръководство, е добре познатата на аудиторията на Радио София Ева Кулева – Love couch и мачмейкър, понятия които можем да..

публикувано на 31.07.24 в 12:55

Пътешествениците влизат в киното

Традиционният и обичан фестивал "Кино за пътешественици" ще се проведе от 1 до 18 август в 2 столични кина, съобщи пред БНР-Радио София Здравко Григоров , един от организаторите и артистичен директор. В програмата на 11-ото издание са предвидени 7 специални събития. На 2 август е премиерата на „Няма такова пътуване” . Лукас и..

публикувано на 31.07.24 в 11:59
Теодора Николова

Медиите трябва да формират обществена нетърпимост към корупцията

Една от отличниците дипломанти на Факултета по журналистика и масова комуникация - Теодора Николова,  защити успешно своята дипломна работа, която се фокусира върху това, как темата за корупцията присъства в традиционните медии. "Исках да пиша задължително на социално значима тема. Но тя се оказа по-голяма от мен", отбеляза пред..

публикувано на 31.07.24 в 11:22