Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Край Равадиново са задържани 31 незаконни мигранти, заподозрян за трафика е афганистанец

Жена е открита мъртва, след като е била изоставена от групата

Снимка: БГНЕС

31 нелегални имигранти са задържани вчера от гранични полицаи в района на бургаското село Равадиново. Всички са без документи са самоличност. 25 от тях се определят като афганистанци, трима - като пакистанци, а други трима заявяват, че са сомалийци.  

Нелегалните мигранти са отведени в Гранична полиция-Бургас. Извършен им е медицински преглед, при който е установено, че двама сомалийци - 16-годишен младеж и 14-годишно момиче - са с измръзнали ръце и крака. Те са настанени веднага в болница. 
   
В групата е имало още една жена от Сомалия, която е изоставена. Днес граничните полицаи са извършили ново претърсване и са открили тялото й в района на село Равадиново - на 4 километра от мястото на задържането.

Един от афганистанците има регистрирано влизане в България, предполага се, че той е каналджията, превел групата през границата при минусовите температури. Работата по случая продължава.

По-рано днес беше съобщено за 48 иракски кюрди, заловени от българските граничари на пункта Русе-Гюргево. Те са се опитвали да напуснат страната на път за Западна Европа. Мигрантите са били превозвани в камион с шоколадови бонбони към Унгария. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.