Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички служби в Кюстендил са готови за очакваните рекордно ниски температури

Всички служби на Община Кюстендил, пожарната, Българският червен кръст и Спешното отделение са в готовност да действат при очакваните рекордно ниски температури в края на седмицата. Кметът на Общината Петър Паунов призова най-късно утре да бъде осигурена храна за хората и животните от по-отдалечените места, защото прогнозата е температурите да паднат до минус 20 градуса.

Няма да може да бъде транспортирана храна, както на животните, така ще бъде много труден достъпът и до хора. Хората, които са в тежко здравословно състояние, да бъдат приведени от техните роднини в по-големите населени места. Моля да имате предвид също състоянието на водопроводната мрежа! Едно замръзване сегашно, знаете, че след Великден може да се размрази, евентуално!

Паунов припомни случаи от миналата зима, когато баща и син в едно от селата премръзнаха под снега след обилно черпене. Той допълни, че обслужването на единствения човек на хемодиализа в близкото с.Коняво няма да е проблем. Небоходимо е обаче да се осигурят по-отдалечените места.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.