Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Шофьорите ще карат по заледени пътища, защото фирмите хвърлят луга вместо по-скъпи химикали, които действат и при температури под минус 30 градуса, пише ТРУД. Вестникът цитира шефа на Агенция „Пътна инфраструктура“ Дончо Атанасов който обяснява, че ефективността на химикалите рязко намалява след минус 10 градуса, но „при покачване на температурите- те ще сработят“.

Всяка зима се залагат 50-60 милиона лева за зимно почистване. И тази година са заложени толкова, но ако се използват скъпи химикали, сумата ще набъбне до 200 милиона, а това е годишният бюджет на агенцията, пояснява вестник СЕГА.

„Властта истеряса заради зимата“, смята ДУМА. „Институции и кризисни щабове се прескачаха да дават пресконференции колко работа вършат. Хронично болни бяха призовавани да постъпват в болници, здравите да не излизат по улиците, шофьорите - да забравят за колите си“, пише вестникът.

Водещата новина в СТАНДАРТ е сигналът на организацията „Активни потребители“ до прокуратурата за наркотично вещество, открито в лютеница, продавана масово на българския пазар.

Веществото олеамид е „токсично и действало като приспивателно и наркотик“, обяснява вестник 24 ЧАСА. „Олеамидът се съдържал в пластмаси и смазки. За първи път се открива в храна“, казал пред вестника управителят на центъра по биология на храните Сергей Иванов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.