Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доналд Тръмп обвини опонентите си за твърденията, че е свързан с Русия

Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп обвини своите политически опоненти, както демократи, така и републиканци, за това, че са създали досие с непроверени твърдения, че е свързан с Русия.

Фалшиви новини! Русия казва, че нищо не съществува, написа Тръмп в Туитър. Той допълни, че информацията за досието вероятно е разпространена от разузнавателните агенции, въпреки че знаят, че няма доказателства и никога няма да има. Тръмп също обеща, че до 90 дни ще бъде оповестен доклад за обвиненията, че Русия стои зад хакерските атаки по време на предизборната кампания в САЩ.

В сряда директорът на Националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър заяви, че информацията в медиите не е дошла от разузнавателните агенции. Той каза също, че службите не са правили оценка дали твърденията, че Русия има компромати срещу Тръмп, са надеждни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Скандалът около информацията, че Русия разполага с компромати за Тръмп, се задълбочава

Белият дом разкритикува Доналд Тръмп и неговия екип по прехода към властта, че отказват да направят публично достояние информация, която би разсеяла съмненията за потенциални финансови връзки на избрания за президент на САЩ и неговото семейство..

обновено на 12.01.17 в 08:32

Доналд Тръмп: Ако Путин харесва Доналд Тръмп, това е актив

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп даде първата си голяма пресконференция. Относно отношенията си с Русия, той заяви: Ако Путин харесва Доналд Тръмп, аз го приемам като актив, не като пасив. Не знам дали ще се разбираме с Владимир Путин...

публикувано на 12.01.17 в 07:35
Дмитрий Песков

Кремъл отрече да има компромати срещу Доналд Тръмп

Кремъл не разполага с компрометиращи материали за избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп или за Хилари Клинтън , която беше негов опонент от Демократическата партия. Това заяви говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков в..

публикувано на 11.01.17 в 11:50

Тръмп нарече "лов на вещици" компрометиращи информации за отношенията му с Русия

Избраният за президент на САЩ   Доналд Тръмп нарече лов на вещици  съобщенията за документи с компрометиращи информации за отношенията му с Русия, съобщи Франс прес.   Според телевизия Си Ен Ен ръководителите на разузнаването са предали на Тръмп резюме..

публикувано на 11.01.17 в 07:43

Доналд Тръмп ще назначи зет си за съветник в Белия дом

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще назначи за висш съветник в Белия дом съпруга на дъщеря си Иванка – Джаред Къшнър , предаде Франс прес. 36-годишният Къшнър няма да получава никаква заплата, докато е съветник в Белия дом...

публикувано на 10.01.17 в 07:22