Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банско е готов за Световната купа по сноуборд

Снимка: Кети Тренчева

Град Банско е готов за домакинството на Световната купа по сноуборд. Хотелите в планинския курорт и близките селища са препълнени преди състезанието, което ще се състои от утре до неделя.

Трите дни на състезанието се очертават като пика през този сезон, споделят от туристическия бранш. Големи групи от фенове на състезателите вече са пристигнали в курорта. Напълно готови са трасетата край Бъндеришка поляна и писта "Томба". Специалисти от Световната федерация по ски са участвали в подготовката на трасето за спринтовия сноубордкрос, който за първи път е включен като дисциплина от Световната купа. При изключително тежки условия са работили и момчетата от 101 алпийски полк на Българската армия, каза Иван Обрейков, маркетинг директор на ски зоната:

Като обем не са много трасетата, но са много тежки. Колегите са произвели около 60 хиляди кубика технологичен сняг.

Въведени са ограничения по пътя към ски зоната в дните на състезанието:

Пътят за коли ще бъде затворен за частни автомобили. Има 60 броя шатъли и всеки може да ползва само тези шатъли.

Заради огромния интерес към Световната купа карти и билети за кабинковия лифт се продават и на рецепциите на по-големите хотели в Банско.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.