Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ромската махала на Петрич е открит незаконен склад, където се продавали нелегално добити дърва

Около140 жители на ромския квартал в Петрич са нападнали с камъни горски и служители на реда по време на акция срещу незаконния добив на дърва

| обновено на 04.02.17 в 16:52
Снимка: БГНЕС

Около 140  жители на ромския квартал в Петрич  са нападнали с камъни горски служители и жандармерия по време на съвместна акция срещу незаконния добив на дърва за огрев. Поводът е задържането от проверяващите екипи на шест каруци и лек автомобил, натоварени с контрабандна дървесина. 

При конфискуването и транспортирането на превозните средства и дървата, се събрала голяма група роми, които са оказали яростна съпротива. Те започнали да замерят с камъни и дървета горските служители и органите на реда. Наложило се полицаите да възпроизведат няколко изстрела във въздуха, за да усмирят агресивната тълпа. 

По време на акцията в ромската махала на Петрич е открит незаконен склад, в който  се продавали нелегално добити дърва. Акцията срещу незаконната сеч в петричко ще продължи, каза директорът на Югозападното държавно предприятие Дамян Дамянов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.