Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В „Ритъмът на столицата“ в този дъждовен следобед очаквайте

Слушайте от 14 до 17 часа

Днес е Международния ден за безопасен интернет. По този повод Луиза Лазарова посети Националния център за безопасен интернет, за началото на училищната кампания „От теб з@виси“. Тя е насочена срещу речта на омразата в глобалната мрежа.

Златина Йовкова присъства на пресконференция, на която бяха обсъдени минималните изисквания за безопасност в тунелите по републиканските пътища. Знаете за трагичния инцидент в тунела „Ечемишка“ миналата събота.

От Ивайло Николов ще научим подробности  за действията на „Топлофикация-София“  по отстраняване на аварията, която остави множество столични райони без топла вода и парно.

Мила Младенова беше на пресконференцията в Министерство на туризма, където ресорният министър Стела Балтова представи основните задачи в работата на екипа си.

От Катя Василева ще научим подробности за културния живот в столицата и кои са представленията, които можете да гледате тази вечер в столичните театри.

Водещ на предаването днес е Данаил Конов, музиката избира Лили Големинова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

СОС се събира извънредно за ръководствата на 6 общински дружества

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров свиква извънредно заседание на 1 август, четвъртък, от 10:00 часа, става ясно от дневния ред на Съвета. Единственото, което ще обсъдят общинските съветници, е връщането за ново обсъждане на решение на доклад, приет на 9 юли тази година от Карлос Контрера, Севделина Петрова, Красимир..

публикувано на 29.07.24 в 19:23

Как сматрфонът да ни направи по-умни

До 2 август в зала “Smart Classroom” на София Тех Парк продължава академия за безопасно присъствие в интернет Smart Scroll Academy . Десетки деца на възраст от 13 до 17 години се срещат с професионалисти в сферата на журналистиката, аудио визуалните изкуства, изкуствения интелект, спорта и медицината , които им разказват как да бъдат..

публикувано на 29.07.24 в 18:52
Без законен договор тези щайги може да се усещат доста по-тежки

ГИТ: Законните начини за работа в чужбина са три

През летния сезон са зачестили случаите с измамени български граждани, на които им е обещана работа в Швеция и Канада, съобщават от Главната инспекция по труда (ГИТ). Безработни, най-често с нисък социален и образователен статус, пристигат в Швеция по покана на приятели или по обява в интернет с обещания за работа в строителството или за..

публикувано на 29.07.24 в 17:39
Актьорът Антон Порязов

Антон Порязов с роля в световната продукция "Младата жена и морето"

В БНР-Радио София гостува и актьорът Антон Порязов , за да ни разкаже за състоялата се съвсем наскоро в България премиера на филма "Младата жена и морето" (Young women and the sea) на режисьора Юахим Рьонинг . Там българският актьор заслужено заема своето място сред звездния актьорски състав на продукцията. Създаден по действителен случай,..

публикувано на 29.07.24 в 17:31
Крис Илиев, Мария Драгнева, Юлиан Костов

Актьорът Юлиан Костов пее с Мария Драгнева в музикалния си дебют "Rain"

Мария Драгнева и Юлиан Костов представиха съвместния си музикален проект “Rain“ в предаването “Добър вечер, София“. Актьорът сподели какво го е подтикнало да се захване с музика, че от малък намира своето вдъхновение в музикалния жанр. "Това е първата ми любов, дори преди киното, преди да гледам “Цар Лъв“. През годините съм си мислил, че ако..

публикувано на 29.07.24 в 15:35

Зорница Русинова: Мерките преди либерализацията на електроенергийния пазар трябва да се вземат отсега

Либерализацията на пазара на електрическа енергия от началото на 2026 година изправя битовите потребители пред рискове от повишаване и нестабилност на цените на тока, и дори пред енергийна бедност. Това е предупреждение от Икономическия и социален съвет (ИСС) в  свое становище по темата . "Тази година имаме 5 акта, свързани с енергетиката..

публикувано на 29.07.24 в 15:33

Бенгалските тигри Киафа и Нарцис в Софийския зоопарк празнуват

Днес честваме международния ден на тигрите, напомнят от Софийския зоопарк. Отбелязва се от 2010 г. с цел да се обърне внимание на международната общественост, че тигрите са застрашен вид и изчезват с бързи темпове от дивата природа поради бракониерство и загуба на местообитания. Бракониерите търгуват с всички части от животното , заради широкото..

публикувано на 29.07.24 в 14:11