Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бърз влак блъсна момиче на прелез в Благоевград

Снимка: БГНЕС

19-годишно момиче е с тежка черепно-мозъчна травма, след като беше блъснато от влак на жп прелез в благоевградския квартал "Струмско". Инцидентът е станал след 17.00 часа, като момичето се опитало да пресече линията при спуснати бариери и задействана светлинна и звукова сигнализация. Ударено е от международния влак, който се движел по направление София - Кулата - Солун.

Пристигналите на място екипи на полицията и Спешна помощ са установили, че момичето е със сериозна травма на главата, но е било в съзнание.

Все още не е ясно дали момичето е изхвърлено от ударната вълна, или е имало и сблъсък. 

Лекарите в Благоевградската болница не се ангажират с прогнози, тъй като се правят допълнителни изследвания, за да се установи има ли и други травми.

Полицията не дава повече информация за самоличността на пострадалата и обстоятелствата, при които е станал инцидентът. Очевидци от квартала твърдят, че момичето е говорело по телефона и е било със слушалки.

Движението по железопътната линия е преустановено.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.