Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започнаха масирани проверки на борсите за плодове и зеленчуци в Петрич и Кърналово

Снимка: БГНЕС

Данъчни инспектори започнаха масирани проверки на борсите за плодове и зеленчуци в Петрич и Кърналово. Част от търговците затвориха големите складове още в първите минути на акцията. 

40 служители от звено "Фискален контрол“ на приходната агенция са командировани от днес на  граничните борси. Проверките са насочени към спазването на данъчното и осигурително законодателство. Първо са били инспектирани големите складове в така наречената гръцка борса, както и всички камиони, влизащи и излизащи от района, съобщи говорителят на териториалното поделение на НАП Лили Димитрова:

Цялата борса беше блокирана. Всички клетки бяха проверени. Касов апарат, фактури, наличност на стоката, касова книга, договор за наем, трудови договори, кой влиза, кой излиза, всички коли бяха подложени на пълна проверка.

Някои от големите складове на борсите в Петрич и Кърналово са били затворени, след като собствениците им разбрали за проверките на данъчните агенти. Производителите на ранни оранжерийни зеленчуци и дребните търговци на борсата в Кърналово очакват в следващите дни проверката да се прехвърли и към тях.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.