Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пулеви са готови за ринга в петък. Успех!

Кубрат Пулев
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Ако успее да защити успешно Интерконтиненталната си титла в тежка категория, Кубрат Пулев със сигурност става претендент №1 за световната и ще се боксира срещу победителя от сблъсъка между Антъни Джошуа и Владимир Кличко. Това разясниха от промоутърската компания, която представлява българския боксьор.

Преди това обаче Кубрат Пулев трябва да се справи с американеца Кевин Джонсън. Двамата ще бият в петък вечерта, като това ще бъде основният двубой от гала вечерта, която Зауърленд организира у нас.

За втори път зала „Арена Армеец“ ще бъде арена на боксов сблъсък с участието на Кубрат Пулев, след победата му на 3 декември миналата година над Самюел Питър.

Днес следобед Кубрат Пулев и Кевин Джонсън имат открита тренировка, утре пък е и Официалното претегляне, а в петък двамата излизат последни в 10-а среща от боксовата гала в „Арена Армеец“.

Във връзка с предстоящата защита на Интерконтиненталната си титла, Кубрат Пулев призна, че съперникът му притежава повече опит на професионалния ринг.

Кевин Джонсън беше далеч по-словоохотлив и заяви, че е дошъл за победа, че вече е побеждавал свои противници на техен терен и че е човек, който е готов да заложи на себе си за предстоящия сблъсък, въпреки че Кубрат Пулев е определян, като фаворит.

Джонсън изрази и признателността си към треньора на Кубрат Пулев Ули Вегнер и си припомни как германският специалист му е помагал в миналото, докато е бил в Берлин.

Братът на Кубрат – Тервел Пулев също ще се боксира в петък. Вчера той остана без съперник, след като французинът Мустафа Амиш се отказа, заради получена травма по време на тренировка. Новият съперник на Тервел е полякът Якуб Войчик.

В петък зрителите ще могат да видят всичките 10 двубоя, като в тях ще излязат общо 11 български спортисти.

Чуйте подробности.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Днес на сцената се изявява J CITY Ensemble - секстет сформиран от студенти от Национална музикална академия

Млади таланти в Джаз академията учат от майстори и свирят в Банско

До 10 август, успоредно с основните концерти в Банско джаз фест, публиката може да слуша и види 7-те селектирани музикални проекта в поредното издание на Джаз академията . Проектът дава възможност на млади изпълнители и музиканти да обогатят познанията и уменията си, да се срещнат и получат уроци от майстори на джаза от България и света, да..

публикувано на 07.08.24 в 11:29

Боянското блато може да стане първият екологичен парк в София

Боянското блато продължава да пази много от своите уникални характеристики, въпреки че през годините е било подложено на множество предизвикателства. Александър Колев, председател на сдружение "Защита на Боянското блато", разказва за тези предизвикателства и ангажимента на институциите към територията. През 2022 г. територията на Боянското..

публикувано на 07.08.24 в 10:29
Кметът Стойчо Баненски

Банско привлича хиляди туристи и през лятото, а дигиталните номади - нонстоп

190 000 души са посетили Банско тази зима , но целта на местните жители и администрация е летните туристи да станат колкото любителите на ските. От 1 май т.г. досега градът е посетен от 55 хиляди туристи. Това съобщи пред БНР-Радио София кметът на Банско Стойчо Баненски . В момента планинското курортно селище ври и кипи от..

публикувано на 07.08.24 в 09:31

Максималните температури в София - около 30°, вятърът - до умерен

Днес ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър, който постепенно ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34° , в София – около 30° . По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31°. Температурата на морската..

публикувано на 07.08.24 в 07:15

Отново медал за България от космическия лагер по модел на НАСА

Ния Парушева беше отличена за най-добро представяне в Space Camp Turkiye. Space Camp Türkiye предоставя интензивна програма, фокусирана върху STEAM (наука, технологии, инженерство, изкуства и математика), която включва практически дейности и работа в екип. Участниците имат възможността да използват различни тренажори и симулатори, които..

публикувано на 06.08.24 в 17:20

Какво е да си военен лекар?

Какво е да си военен лекар? Тази година ще бъде приет новият випуск 20 военни лекари и медицински сестри. До 12 август включително тече приемът на заявления за направленията "Военен лекар" и "Военна медицинска сестра" във Висшето военноморско училище (ВВМУ). Къде и как се обучават военните лекари и медицински сестри, какви са изискванията към тях..

публикувано на 06.08.24 в 16:15

Проблемите в образованието

Темата за санкциите в училище отново излезе на дневен ред, макар и в разгара на лятото, когато училищата са затворени. Председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета Диян Стаматов излезе с голям пост във фейсбук, в който определя неспазването на правилата и липсата на санкции за най-големия проблем в родното ни..

публикувано на 06.08.24 в 15:46