Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деня на Европа отбелязват в Старозагорско

Снимка: Венелина Попова
Деня на Европа, 9-и май, ще бъде отбелязан последователно в 11-те общини на Старозагорска област до края на седмицата. Организатор е местният Европейски информационен център  "Европа директно", в партньорство с местните власти и училищата. Днес децата в Стара Загора ще пеят, свирят и рисуват в парковете в града.

На централния площад "Пети октомври", пред знамената на страните-членки на ЕС, за децата на Стара Загора са предвидени различни креативни занимания, които да ги въвлекат в историята и живота на ЕС, обяснява Румяна Грозева – изпълнителен директор на "Европа директно":

Ще помислим за бъдещето си, затова как можем да останем заедно и за всички хубави неща, които могат да ни се случат - ще рисуваме, ще редим пъзели и се надявам, по-големите да успеят да осмислят Европа като ценности и възможности, а не като еврофондове, сметки и цифри, защото Европа не е това.

Празникът ще продължи през целия ден и в други паркове, с участието на фанфарните оркестри на училищата от града. За най-малките са предвидени и награди.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.