Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Благоевград отпусна 160 хил. лева помощ на онкоболницата

Снимка: ВМА

160 хиляди лева финансова помощ отпусна Община Благоевград на специализираната болница по онкология заради натрупани през последните месеци задължения.

Средствата са гласувани на сесия на Общинския съвет, след представен доклад за финансовото състояние на общинското болнично заведение. Основната причина за натрупаните задължения е забавянето на разплащанията за медикаменти от страна на Здравната каса. Средствата за април са изплатени едва миналата седмица. Разходите за лекарства за месец май са за над 320 хиляди лева. Според директор на болницата - д-р Георгиев, сериозни разходни фактори са още поддръжката на скъпата апаратура, както и ръст на заболелите . Сумата от 160 хиляди лева ще бъде насочена за покриване на просрочените задължения към доставчици на лекарства и консумативи. Онкологичната болница в Благоевград е една от най-модерните в страната, като наскоро беше разкрито и отделение за лъчетерапия. За да привлече необходимите лекари и специалисти, ръководството на здравното заведение осигури стипендии за специализации на младите кадри.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.