Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огромни парчета изолация и мазилка се откъртиха от блок в Благоевград, саниран преди шест години

Снимка: Кети Тренчева

Огромни парчета изолация и мазилка паднаха от саниран преди шест години жилищен блок в Благоевград. Жителите ще търсят отговорност от фирмата-изпълнител.

Преди 6 години собствениците на апартаменти в блок № 7, намиращ се в  квартал "Запад", са санирали сградата на два етапа, като сами са финансирали ремонтните дейности. Тази сутрин  големи парчета мазилка и стиропорна изолация 20 се откъртват и падат от над 20 метра височина. За щастие по това време на  тротоарното пространство не е имало хора, споделя един от живущите в блока:


СнимкаЧух по едно време, че падна нещо. Сигурно от вятъра е, защото днес падна. На две части го санираха. Тази е по-старата част.

Според професионалния домоуправител на жилищната сграда санирането е изключително некачествено, но ще е много трудно да се търси отговорност на фирмата, извършила санирането, тъй като по закон  гаранционният срок е изтекъл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.