Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съюзът на транспортните работници ще подкрепи протеста на полицаите

Снимка: БГНЕС

Синдикалната организация на международните превозвачи разпространи декларация, в която заявява категоричната си подкрепа към полицаите и техните искания за по-достойно заплащане. В знак на съпричастност на камионите вече са поставени стикери с надпис „ Аз подкрепям протеста на служителите в МВР“. В декларацията се казва още, че заради законовата забрана полицаите да стачкуват ефективно, транспортните работници може да предприемат в бъдеще блокиране на пътища и гранични пунктове.

„Политическата употреба и кадруване в МВР трябва да спре незабавно, тъй като това в продължение на години  успя да  „постави на колене“ професионализма и мотивацията  на служителите“, категорични бяха бивши полицаи, които днес се поклониха пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг в двора на областната дирекция на МВР-Благоевград.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.