Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежи от три континента участват в изследователска школа в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Благоевград посреща младежи от три континента, които ще участват в XVII международна изследователска школа. Младите таланти в областта на математиката и информатиката са над 50 и са от Аржентина, СОАЩ, Индия, Нова Зеландия, Иран, Испания, Италия, Македония и България.

Участниците в международния ученически форум ще работят по индивидуални научно-изследователски теми в областта на теория на числата, комбинаторика, софтуерно разработване, компютърно моделиране и роботика. Те ще имат научни ръководители от Българската академия на науките, както и докторанти от водещи университети по света, които са бивши възпитаници на Ученическия институт по математика и информатика - организатор на проявата.

Международната лятна изследователска школа, чийто домакин за трети път е Благоевград, ще продължи до 19-ти август, а откриването е днес от 11.00 часа в зала "22-ри септември".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.