Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доналд Тръмп отново отправи предупреждение към Северна Корея

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп отправи днес поредно предупреждение към Северна Корея, предаде Ройтерс.

Военните решения са напълно готови, насочени и заредени, ако Северна Корея действа неразумно. Надявам се, че Ким Чен-ун ще намери друг път! – написа Тръмп в "Туитър".

Ден по-рано американският министър на отбраната Джеймс Матис обяви, че САЩ за готови да противодействат на всяка заплаха от Пхенян.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Джеймс Матис

Американският министър на отбраната предупреди, че евентуална война със Северна Корея би била "катастрофална“

Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис предупреди, че евентуална война със Северна Корея би била катастрофалн а. А мериканските усилия са дипломатически, имат дипломатическа тяга, дават дипломатически резултати и искам да останат точно так а,..

обновено на 11.08.17 в 08:48

Европейските борси остават под натиск на фона на растящото напрежение между САЩ и Северна Корея

Европейските пазари на акции остават под натиск от продажби за втора поредна сесия на търговия, тъй като участниците на световните капиталови пазари пренасочват средства от техни високо рискови активи към т.нар. "инвестиции - убежище" като..

публикувано на 10.08.17 в 14:55
Границата между Северна и Южна Корея

Южна Корея прикани Севера да спре действията, повишаващи напрежението на полуострова

Южна Корея прикани Севера да спре всички действия, водещи до повишаване на напрежението на Корейския полуостров и добави, че ще си сътрудничи със САЩ в намирането на мерки за омиротворяване, предаде Ройтерс. Коментарът дойде от говорителя на..

публикувано на 10.08.17 в 13:39

Северна Корея готова до дни с плана за удар срещу американска територия в Тихия океан

Северна Корея ще е готова до средата на август с плана си за ракетни удари срещу остров Гуам в Тихия океан, съобщи говорител на Пхенян. Съобщението е необичайно подробно, като в него се описват както броя на ракетите, които ще бъдат изстреляни - четири,..

обновено на 10.08.17 в 11:48

Пентагонът е разработил план за изпреварващи удари по 20 военни обекта в Северна Корея

Министерството на отбраната на САЩ е разработило план за нанасяне на изпреварващи удари по около 20 военни обекта в Северна Корея от бомбардировачи Б-1 "Лансър", обяви американската телевизия Ен Би Си, цитирана от ТАСС. Агенцията отбелязва, че..

публикувано на 10.08.17 в 06:38