Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорската опера представя "Слугинята-господарка" на Перголези на новата сцена "Орфеида"

Снимка: БГНЕС

С камерната постановка „Слугинята-господарка“ от Джовани Батиста Перголези Старозагорската опера открива тази вечер своята нова сцена „Орфеида“. Тя е разположена на брега на езерото "Загорка" в лятната градина на парк-хотел "Стара Загора". 


Зрителите ще видят операта на Перголези, която разказва за бедната красива слугиня, мечтаеща да стане господарка, поднесена по нетрадиционен начин. Режисьорът пренася действието в съвременен офис, за да разкаже историята в голям град. Сценографията е на Иван Токаджиев, а художник на костюмите е Анна-Мария Токаджиева


Ролите изпълняват солистите Емилия Джурова и Евгени Арабаджиев, съпроводът на пиано е на Деница Петрова, участва и камерната формация "Музика Белисима". 


На специалната сцена, построена до езерото, зрителите ще могат да видят модерната версия на "Слугинята господарка" на чаша вино и включен в цената на билета кетъринг.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.