Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Максим Божилов получи Годишната награда за принос в разпространението на българска култура

Максим Божилов
Снимка: БТА

Максим Божилов, който близо 20 години издава вестник и поддържа радио програма "Български хоризонти" в Канада, получи Годишната награда за принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина "13 века България". Традиционно наградата се връчва при закриването на Световните срещи на българските медии. Тазгодишното 13-то издание се проведе в Молдова под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова

При закриването на срещата генералният директор на БТА Максим Минчев заяви, че ще бъде направено всичко възможно този проект да продължи да се организира, защото е останал единственият форум, който събира гилдията:

Факт е, че тази година проекта продължи много силно с една много добра среща. Доста пъстра като програма, защото станахме съпричастни на проблемите, които българското малцинство тук има да решава всекидневно. Присъствахме на много важна церемония, която цели оздравяването и по-нататъшното ползотворно функциониране на Тараклийския университет, в който се преподава и на български език, открихме нов пресклуб на БТА в Тараклия - каза генералният директор на БТА Максим Минчев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.