Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Факири" разпалват любовта към глината

Преди пет години през месец октомври се откри творческо пространство, което постепенно се превърна в място за работа и обучение по приложни и изящни изкуства за малки и големи художници.

В месеца на галерия “Факири” ви каним на едно художествено предизвикателство, по време на което ще имате възможност да пипате глината, да я мачкате или гладите, да се престрашите да изваете малка пластика или да сбъднете детската си мечта.

Ще се запознаете с художниците - керамици Атанаска и Александър Костови, които ще работят заедно с вас и ще ви дадат ценни съвети, свързани с глината.

Всеки, който дойде в рамките на събитието, ще получи парченце глина и инструменти за работа, ще изработи своето нещо и то ще бъде част от една обща инсталация наречена ‘’Запознай се с мен’’.

‘’Парченцата ‘’- малки пластики ще бъдат подредени в интериорен квадрат и ще образуват една обща пластична картина. Повече ни разказват Атанаска и Александър Костови в звуковия файл.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Младият журналист Ивайло Симеонов коментира на политическата обстановка в страната и света

Коментар на политическата и социалната обстановка в България и света през последния месец направи в ефира на Радио София Ивайло Симеонов от софийския клуб "Млад журналист". Той акцентира върху Великобритания и нарастващата инфлация в страната, както и поскъпването на транспорта там.

публикувано на 24.06.22 в 19:51

Коментарите на доц. Стойчо Стойчев и Яница Петкова относно политическите събития в страната

По повод политическите събития в страната през последните дни, падането на правителството след вот на недоверие и вдигането на ветото за започване на преговори с Република Северна Македония и Албания за присъединяването им към ЕС , подробности пред Радио София даде политологът доц. Стойчо Стойчев. Той каза, че то е било очаквано предвид..

публикувано на 24.06.22 в 19:18

Ретро автомобили дефилират по улиците на Перник

На 26 юни 2022 г. в Перник ще се проведе събитието за ретро автомобили "Алея на класиката". Третото издание на парада, организиран от клуб "AvangarD Classic" ще се проведе отново на различно място в миньорския град. След площада и градския парк в предишните издания на събитието, през 2022 година изложените превозни средства ще бъдат..

публикувано на 24.06.22 в 18:01
Снимки: Безопасни детски площадки

Как общински училищен двор от паркинг да се превърне в игрище и фитнес

До 29 юни продължава дарителската кампания "Шампионите на Горна баня тренират заедно" на сдружение "Безопасни детски площадки". Мая Цанева - един от създателите на организацията, припомни пред Радио София, че целта е о бновяването на един общински двор в Горна Баня , на ул. "Христо Стефчов" №2 и превръщането му в спортна площадка с..

публикувано на 24.06.22 в 17:22

Френското предложение гарантира изпълняване на поставените от България условия

След продължилите няколкочасови дебати в Народното събрание, със 170 гласа "за" и 37 "против" депутатите одобриха проект за решение, което може да отблокира процеса на интеграция на Северна Македония с ЕС, но поставя редица условия. 21 депутата се въздържаха при това гласуване. Народните представители приеха, че България ще вдигне ветото за..

публикувано на 24.06.22 в 16:58
Румен Леонидов

100 български писатели се съревноваваха за 12 хил. лв

На 24 юни 2022 г. на специална пресконференция беше обявена първата награда "Орфей" за неиздаван роман с най-голямата парична награда у нас - 12 хил. лв. Това е най-голямата награда, давана в България за роман след 1989 година. Идеята за конкурса е на Стоил Рошкев - журналист и писател, а председател на журито на литературните творби на..

публикувано на 24.06.22 в 14:52

"FesTEAval" като културно събитие в музея

Ако обичате да пиете чай, можете да срещнете съмишленици, радетели и разпространители на културата, образованието, изкуството, което се крие зад кратката дума и зад чашата с това питие в изложението, което се откри днес и ще продължи до 26 юни в Националния музей "Земята и хората" . На петото издание на "FesTEAval" ще могат да се..

публикувано на 24.06.22 в 14:15