Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината няма да допуска фирми с прекъснати договори до участие в търгове

Снимка: БГНЕС
Столичната община ще забрани участието в търгове за инфраструктурни проекти на фирми, които са с прекратени договори, заради некачествено изпълнение. Това заяви кметът Йорданка Фандъкова, която днес провери строителните дейности по ул."Тодор Каблешков".

Ще се възползваме от възможността, която е заложена в новия Закон за обществените поръчки да не допускаме такива фирми, посочи столичният кмет.

Фандъкова отново припомни, че не се заплаща за несвършена работа, а през последните 2-3 г. са наложени санкции на изпълнители за над 2 млн. лева. Тя допълни също, че до 20 ноември ще бъдат приключени големите транспортни обекти, като реконструкциите по булевардите " Ал. Дондуков" и "Монтевидео", включителни и разширението на ул. "Т. Каблешков".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Столичната община с демонстрация по повод празника на българските спасители и Гражданска защита

На 18 юли, в 11 часа службите от Единна спасителна система ще покажат част от техниката и оборудването, с което работят, а гражданите ще могат да се запознаят с тяхната дейност, съобщиха от Столичната община. За най-малките ще се прожектират филми и беседи, свързани с превенцията и азбуката на оцеляване при бедствия. Събитието се..

публикувано на 17.07.24 в 15:22

Започна изграждането на нов обществен паркинг до XV ДКЦ в ж.к. "Дианабад"

Започна изграждането на новия обществен паркинг до XV ДКЦ в ж.к. "Дианабад", съобщи кметът на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев. "Калното пространство на ул. ”Никола Габровски” до поликлиниката и комплекс “Ловен парк”, върху което гражданите, пациентите и лекарите десетилетия наред паркираха в дъжд, кал и прах, скоро ще се превърне в поредния..

публикувано на 17.07.24 в 13:33

КНСБ: 2615 лева са нужни за издръжката на семейство с дете

1453 лева е необходимият месечен доход за издръжка на един работещ, който живее сам, а за тричленно семейство от двама възрастни с едно дете сумата е 2615 лева. Това сочат най-новите данни на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ за второто тримесечие на годината.  За първи път от 2013-а година насам доходът за издръжка намалява в..

публикувано на 17.07.24 в 10:49

Православната църква почита света Марина

На 17 юли православната църква почита света Марина. На днешния ден празнуват Марина, Марин, Маринела и техните производни. Света Марина живяла през 3 век в древния град Антиохия, разположен в днешна Турция. Марина искала да приеме християнството чрез акта на Светото кръщение, но нямало свещеник, който да извърши тайнството. Тя е измъчвана и..

публикувано на 17.07.24 в 08:57

12% ръст на чуждите туристи в София от началото на годината

С 12% са се увеличили пристигналите туристи в София, съобщиха от Министерството на туризма. Регистрираните нощувки за първите шест месеца на годината са малко над 1,3 млн., което е с 10% увеличение спрямо същия период на миналата година, а туристите са близо 580 000, добавят от Столичната община. Най-много туристи пристигат в София от Италия,..

публикувано на 16.07.24 в 14:21

Служители от Агенцията за социално подпомагане на протест за по-високи заплати

Протест на служители от Агенцията за социално подпомагане бе организиран пред сградата на Министерството на труда и социалната политика. Основното искане е за увеличение на заплатите. Това е поредната протестна акция на социалните работници с искане за по-достойно заплащане. Те избраха обедната си почивка, за да излязат на едночасов митинг...

публикувано на 16.07.24 в 12:44
Агенцията за социално подпомагане

Служители от Агенцията за социално подпомагане излизат на протест

Работници и служители от Агенцията за социално подпомагане излизат на протестен митинг пред сградата на Министерството на труда и социалната политика в 12 часа. Организатор е Синдикатът на административните служители „Подкрепа“ за незабавно увеличение на заплатите. Председателят на Синдиката Кремена Атанасова припомни, че по време на последното..

публикувано на 16.07.24 в 08:00