Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цв. Цветанов: Новият здравен министър няма да е лекар, а финансист

Снимка: БТА

Има политическо решение коя да е кандидатурата за министър на здравеопазването и тя е подкрепена с пълен консенсус от партньорите от Обединените патриот. Човекът, който ще поеме поста, ще получи голям кредит на доверие,  заяви в Русе заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, но отказа да назове името на кандидатурата.

Цветанов  отказа да изрече името на кандидата за министър на здравеопазването, но потвърди, че няма да е лекар, а финансист.

Разбира се, защото парите се увеличават ежегодно, и смятаме, че един подобен подход би могъл да бъде полезен, за да може да се избегнат абсолютно всякакви възможни влияния на определени кръгове в сферата на здравеопазването, посочи пред журналисти в Русе Цветанов, който е в града, тъй като утре предстои изнесено заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Що се отнася до екипа от заместник-министри, Цветанов беше категоричен, че той трябва да е само от експерти, а съставът му ще бъде определен от новия министър.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Кирил Ананиев

Очаква се Кирил Ананиев да бъде предложен за нов здравен министър

Според неофициална информация за нов министър на здравеопазването ще бъде  предложен Кирил Ананиев , който сега е заместник-министър на финансите. Той е и председател на Надзорния съвет на Здравната каса, като тази длъжност е заемал неколкократно през..

обновено на 06.11.17 в 17:20